Wat is WordPress?

Wat is WordPress

Dit is een Content Management Systeem (CMS) waarmee je eenvoudig websites kunt bouwen en onderhouden. WordPress is niet meer zoals een aantal jaar geleden een simpel CMS waarmee je een weblog kunt maken. Tegenwoordig wordt WordPress gebruikt door veel bedrijven. Ruim 25 procent van de websites draait op WordPress. Het voordeel van WordPress is dat het opensource is.

Dit houdt dus in dat dat je de software gratis kunt gebruiken en je zelf van alles mag aanpassen in de code zoveel je wilt.

Met Wordppress heb je eigenlijk geen kennis van PHP of HTML nodig. Het is wel handig dat je iets van deze codetaal af weet. Met het opensource systeem WordPress beheer je dus gemakkelijk je website, weblog of webshop.

Wat is CMS

Websites zijn normaal gesproken opgebouwd uit PHP en HTML-codes. Met een Content Management Systeem (CMS) zoals WordPress kunnen gebruikers makkelijk een website aanpassen en onderhouden. Het CMS schrijft de code voor jou! Gebruikers kunnen zich dus meer richten op de content van de website. Dit scheelt enorm veel tijd en stress.

WordPress themes

Internet staat vol met duizenden gratis en premium WordPress themes. In het Nederlands noemen wij dit WordPress thema’s. Het thema is opgebouwd uit een hele reeks bestanden. Deze bestanden zullen bepalen hoe jouw website er straks uit gaat zien. WordPress thema’s zijn volledig te veranderen.

In het begin kun je het beste een gratis WordPress thema gebruiken om te oefenen met de layout in WordPress. Naarmate je bekender wordt met WordPress kom je er vanzelf wel achter wat je mist in het gratis thema. Wij raden je dan aan om eens te kijken naar betaalde premium themes.

Eén van de voordelen van premium themes zij dat deze altijd een responsive webdesign hebben. Dit houdt in dat je website prima te bekijken is op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Daarnaast zijn deze thema’s een heel stuk uitgebreider en veiliger. Gemiddeld betaal je voor een premium theme tussen de 50 en 100 dollar.